Gyorsjelentés – A Bosch növelte tavalyi árbevételét - Gazdasagportal.hu

Gyorsjelentés – A Bosch növelte tavalyi árbevételét

Az előzetes adatok szerint a Bosch csoport a nehéz gazdasági körülmények ellenére is 2,7 százalékkal, 46,4 milliárd euróra növelte árbevételét 2013-ban a 2012. évi 45,2 milliárd euróról.

ironfx-globalis-kereskedesi-legendak-versenyenek-dijatadoja-2014-01-24

A cégcsoportnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye egyebek között hangsúlyozta, hogy az árfolyamok változása 1,5 milliárd euróval csökkentette a 2013-as árbevételt.
Az adózás előtti nyereség az árbevétel 6 százalékára nőtt a 2012. évi 5 százalékról.
Az ázsiai-csendes-óceáni térség árbevétele az előző évhez képest mintegy 5 százalékkal nőtt. Az árfolyamhatások nélkül a bevétel kétszámjegyű bővülést mutatna. Észak-Amerikában, az előzetes adatok alapján 3 százalék volt az árbevétel növekedés. Dél-Amerikában ugyanakkor 3 százalékkal esett vissza az árbevétel tavaly, az árfolyamhatások nélkül számolva azonban nőtt. Bár az európai gazdaság továbbra is gyenge, Európában az árbevétel 2 százalékkal bővült.
A Bosch csoport 2014 elején világszerte összesen mintegy 281 000 munkatársat foglalkoztatott. Az új munkahelyek többsége Ázsiában és Észak-Amerikában jött létre.
A jelenlegi előrejelzések alapján a Bosch 2014-ben a világgazdaság szerény növekedésére számít; a globális GDP várhatóan 2,8 százalékkal nő. A vállalat kockázatot lát az eurózóna válságországaiban való további növekedésben, valamint az euró további felértékelésében. Mindezeket figyelembe véve a Bosch-csoport enyhe bevétel-növekedésre számít 2014-ben, és arra, hogy közben tovább javul jövedelmezősége.
A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2012-es üzleti évben a Magyarországon 10 leányvállalattal rendelkező cég teljes forgalma 594 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 133 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2013 elején 8500 munkatársat foglalkoztatott.(MTI)

Scroll To Top