Gyorsjelentés 2017 Q2: OTP, MOL, Magyar Telekom. Nyakunkon a gyorsjelentési szezon. Mire számíthatunk?

Pénteken már jelentett a Richter, ezzel elindult hazánkban is a gyorsjelentési szezon. A Magyar Telekom lesz a következő, ők augusztus 2-án jelentenek. Az árbevétele várhatóan növekedni fog, a profit azonban kissé elmaradhat a tavalyitól. Várjuk a Mol és az Otp beszámolóját is.

A Magyar Telekom augusztus 2-án, piaczárás után teszi közzé az eredményét. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint elmaradhat a tavalyi 10,7 milliárdos profittól. Az árbevétel valószínűleg növekedni fog, ez elsősorban az információ technológiai árbevételnek köszönhető. Az uniós projektek kapcsán a kevésbé fejlett régiókban zajló fejlesztéseknek köszönhetően növekszik az árbevétel. Ezeknek a jövedelmezősége viszont sokkal alacsonyabb, mint hagyományosabb beruházásoknak. A vezetékes bevételek továbbra is csökkennek, miközben a mobilos bevételek tovább növekednek. Ezen hatások eredményeképpen várhatóan kb. 10 milliárd forint körül alakul majd a profit ebben a negyedévben.

A Mol augusztus 4-én teszi közzé eredményét. Néhány szektortársa már túl van a gyorsjelentésen, ők nagyon jó eredményeket publikáltak. A Molnak is jól alakult a negyedév, gyakorlatilag minden üzletiszegmensben a tisztított eredmények jobban alakultak, mint tavaly. A tisztított operatív eredmény akár 40%-kal emelkedhet.

Az Otp augusztus 11-én teszi közzé az eredményeit, mely a várakozások szerint jó eredményeket foglal magába. A tisztított eredményt illetően 25%-os profitbővülésre lehet számítani.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top