Gyorsjelentés 2017 Q2: Csökkent az Airbus adózott nyeresége

Tizenöt százalékkal csökkent az Airbus-csoport adózott eredménye az első félévben az előző év azonos időszakához képest.

A toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó csütörtökön közölte a honlapján első fél éves eredményét. E szerint a cég árbevétele a tavalyival megegyező szintű, 28,7 milliárd euró volt. A kiigazított üzemi eredmény azonban már 35 százalékos csökkenést mutat, a tavalyi 1,6 milliárd után az idén 1,1 milliárd eurót tett ki.
A társaság jelentése szerint az adózott eredmény tizenöt százalékos csökkenéssel 1,5 milliárd euróra módosult, a listaáron számolt rendelésállomány értéke 8 százalékkal 980 milliárd euróra mérséklődött, a készpénzállomány pedig 29 százalékot esett.
A kereskedelmi repülőgépek gyártásával foglalkozó részleg bár 3 százalékkal nagyobb, 21,7 milliárdos árbevételt ért el, az üzemi eredmény 25 százalékkal 954 millió euróra esett. Rosszabbul teljesített a helikopterek gyártásával és a hadiiparral foglalkozó részleg is, de egyelőre minden szegmens nyereségesen üzemel.
Az Airbus elemzésében azt írta, hogy a piaci környezet továbbra is támogatja a gyártás felfuttatását, de ezt a hajtómű-beszállási problémák hátráltatják, így a következő fél évben a fő cél a hibaforrások megszüntetése.(MTI)

Scroll To Top