Gyorsjelentés 2015 Q2 – Nyereséges volt a CIG Pannónia az első fél évben

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első fél évében, a társaság 589 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 186 millió forint nyeresége volt – közölte a biztosító társaság kedden.

A CIG csoport díjbevétele éves szinten 14 százalékkal nőtt, 7,974 milliárd forintot tett ki a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült, konszolidált jelentés szerint.
Az életbiztosítások díjbevételei 10 százalékkal nőttek 2014 hasonló időszakához képest, míg a nem-életbiztosítási üzletág 32 százalékos díjbevétel növekedést ért el, utóbbiból 1,65 milliárd forint díjbevétel származott.
A biztosító kárfizetésekre és szolgáltatásokra, valamint kárrendezésre fordított költségei 4,37 milliárd forintot tettek ki. Ebből 3,94 milliárd forint volt a befektetéshez kötött életbiztosítások részleges- és teljes visszavásárlása és 234 millió forint az általános biztosítások kárráfordítása.
A CIG Pannónia összes működési költsége mintegy 2,6 milliárd forint volt az első félében, amelyből 1,67 milliárd forint a fizetett megbízási díj, jutalék és egyéb szerzési költség.
A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 163 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 237, a legalacsonyabb 156 forint volt.(MTI)

Scroll To Top