Gyerekjáték a robotprogramozás

Sokakban él a  tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes folyamat, amelyet kizárólag az erre képzettséget szerzett szakemberek tudnak elvégezni. Az együttműködő robotok gyártására specializálódott Universal Robots azonban olyan megoldást nyújt a termékeit megvásárlók számára, amelynek segítségével mindössze 87 perc alatt megtanulható azok használata.

 

A Universal Robots által forgalmazott kobotok (együttműködő robotok) egyik nagy előnye, hogy egyszerűen beprogramozhatóak és könnyen üzembe helyezhetőek. A weboldalunkon elérhető online Akadémia segítségével gyakorlati úton, interaktív szimulációs feladatok végrehajtásával lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a robotok használatával“  – mesélt a képzésről Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója.

 

A hat modulból álló képzési rendszer ingyenesen elérhető mindazok számára, akik a dán cég által gyártott robotokkal kapcsolatos tudásukat szeretnék tökéletesre fejleszteni. A képzés már angol, spanyol, német, francia és kínai nyelveken is elérhető, és mindösszesen 87 percet vész igénybe. A tréning során a részvevők először a robotok külső-belső jellemzőivel, majd pontos működésével ismerkedhetnek meg, illetve megtanulják az eszköz helyes beállításait. Ezt követően az oktatás már olyan összetettebb feladatokra is kitér, mint egy konkrét program létrehozása, a biztonsági beállítások illetve a külső eszközökkel történő interakció létrehozása.

 

Az ipari robotok minél gyorsabb és egyszerűbb üzembe állítását és működtetését a fentieken túl egyéb módokon is segíti a cég. „ A Universal Robots Academy online oktató modulja mellett számos gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk a forgalmazóink és a robotok telepítését végző szakemberek részére.“ – mondta Slavoj Musilek.

 

A képzés sikerességét az is mutatja, hogy olyan nagyvállalatok vették igénybe az online oktató modul segítségét, mint például a Whirlpool Corporation, a Neff Engineering, vagy a RAMTEC Career Center.

 

www.universal-robots.com

A Universal Robots-ról:

A Universal Robots a robotikai területen végzett sokéves kutatás eredménye. A vállalatot 2005-ben két társával Esben Østergaard, a vállalat műszaki igazgatója alapította a dániai Odensében. A célja az volt, hogy a robottechnológia mindenki számára elérhetővé váljon, és hogy létrehozzanak egy olyan egyedi, ipari robotot, amely képes bármilyen ipari folyamat automatizálására és ésszerűsítésére, emellett megfizethető, rugalmas, könnyen használható és biztonságos. A termékportfólió magába foglalja a UR3, UR5 és UR10 robotokat, melyek teherbírásuk után kapták a nevüket. Mióta az első UR-robot 2008 decemberében megjelent a piacon, a vállalat jelentős növekedést mutatott a felhasználó-barát robotok területén, és immár világszerte több mint 50 országban értékesít. A UR-robotok átlagos megtérülési ideje – csupán 195 nappal – a legrövidebb az iparágban. A boston-i Teradyne Inc. részét képző vállalat székhelye a dániai Odensében van, emellett pedig leányvállalatokkal és regionális irodákkal rendelkezik az USA-ban, Spanyolországban, Németországban, Szingapúrban, Csehországban, Indiában és Kínában. Az Universal Robots világszerte több mint 270 embert foglalkoztat. További információért látogasson el a vállalat weboldalára: http://www.universal-robots.com/.

Scroll To Top