Gyengült szerdán a forint

Idei mélypontjának a közelébe gyengült szerdán a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon.

A feltörekvő devizák széles köre gyengült szerdán a befektetési menedéknek tekintett eszközökkel szemben azzal párhuzamosan, hogy a pénzpiaci befektetők egyebek között dollárban kerestek menedéket az újabb járványügyi korlátozások európai bevezetésének növekvő valószínűsége miatt. A török líra ennek keretében újabb árfolyammélypontot ért el.
A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 94,3 ponton újabb két havi csúcsot ért el szerdán. Az euró is két havi mélypontot érintett 1,1672 dolláron.
Az euró jegyzése a kora reggeli 363,17 forintról 364,94 forintra ment fel este fél hétre. A legmagasabb jegyzés 365,85 forint volt szerdán. Hasonlóan magas szinten legutóbb az idén április elején jegyezték az eurót, amikor 369 forint feletti jegyzésen érte el a forint a leggyengébb árfolyamát.
A dollár jegyzése a kora reggeli 310,99 forintról 312,39 forintra emelkedett este fél hétre. A dollárt legutóbb július közepén jegyezték hasonló szinten.

A svájci frank jegyzése 337,52 forintról 338,60 forintra emelkedett, ami az április végéi szintnek felel meg.
Az év eleje óta a forint az euróval szemben 10,2 százalékkal, a dollárral szemben 5,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10,9 százalékkal gyengült.(MTI)

Scroll To Top