Frekvenciaárverés – A Magyar Telekom és a Telenor fontosnak tartja a mobilpiac fejlődését

A Telenor Magyarország fontosnak tartja, hogy további frekvenciasávok váljanak minél hamarabb elérhetővé a hazai mobilszolgáltatók számára, s a Magyar Telekom szerint is fontos a hatékony spektrumgazdálkodás.

A két cég az MTI érdeklődésére arra reagált, hogy kedden a Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a mobilhálózat kiépítésére, egyidejűleg a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.
A Kúria döntésére reagálva a Telenor Magyarország azt hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy további frekvenciasávok váljanak minél hamarabb elérhetővé a hazai mobilszolgáltatók számára, hiszen a frekvencia a mobilinternet fejlődésének záloga, és reméli, a döntéshozókkal sikerül érdemi szakmai párbeszédet kialakítania a hazai távközlési piac további fejlesztésének irányairól.
A Magyar Telekom álláspontja szerint Magyarországon jól működik, és igen erős a mobilpiaci verseny, ám kiemelte: a versenypiac fejlődése, az ország versenyképességét is növelő további mobilpiaci fejlesztések, beruházások érdekében a társaság továbbra is fontosnak tartja a hatékony spektrumgazdálkodás szempontjainak érvényesítését. (MTI)

Scroll To Top