Fidesz: ne gettólakózza le az MSZP a bajba jutott devizahiteleseket!

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólítja fel a baloldali politikusokat, ne nevezzék gettólakóknak azokat az Ócsára költöző embereket, akiket éppen ők taszítottak a devizahitelek csapdájába.

Kocsis Máté ezt arra reagálva mondta budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán arról beszélt: megbukott az ócsai lakóparkberuházás, amikor kiderült, hogy alig húsz család költözhet be „a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben” létesülő „szocgettóba”.
A baloldalnak ahelyett, hogy sértegeti és gettólakóknak nevezi az Ócsára beköltöző, nagyon nehéz helyzetben lévő családokat, nap mint nap elnézést kellene kérnie ezektől az emberektől – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Kocsis Máté úgy fogalmazott, a kormány „a devizahitelesek megsegítésének valamennyi hangszerén játszik”, és ha bővíteni kell ezeket az intézkedéseket, azt is megteszi.
A bajba jutott hiteleseket megsegítő eddigi kormányzati intézkedések között említette az ócsai lakópark mellett a végtörlesztést, az árfolyamgátat, valamint az eszközkezelő által kínált programot. (MTI)

Scroll To Top