Fidesz: egyre több a munkavállaló, és nő a fizetésük is

Nemcsak egyre többen dolgoznak az országban, hanem egyre több a fizetésük, és nő annak vásárlóereje is – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közölte: májusban tovább nőttek a bérek.

A KSH tájékoztatása szerint májusban a bruttó átlagkeresetek 3, a nettó 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A reálbérek 2,6 százalékkal nőttek a májusi 1,8 százalékos inflációval számolva, és figyelmen kívül hagyva a családi adókedvezmények hatását.
Ez egy újabb pozitív visszacsatolás, jó hír a dolgozóknak, „Magyarország jobban teljesít a munkavállalók sorsát illetően is” – értékelte az adatokat a Fidesz szóvivője. Hangsúlyozta, hogy mindez különösen nagy eredmény, mert Európa több más országában rendkívül magas az államadósság, a mai napig a Nemzetközi Valutaalap (IMF) diktálja a feltételeket, és a munkavállalók húzzák a rövidebbet.
Megjegyezte, hogy ezzel szemben Magyarország saját erőből béremelési programokat indít.
Selmeczi Gabriella emellett szólt arról, hogy az ország jobban teljesít a fejlesztési források felhasználásában is, az ugyanis jelentősen felpörgött. „Soha nem áramlott annyi uniós forrás Magyarországra, mint most” – mondta. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a 2007-2013-as fejlesztési időszakban rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forintnyi forrás 98 százalékáról már döntöttek.
A Fidesz szóvivője hozzátette, Magyarország korábban éveket és ezermilliárdokat veszített el a szocialisták hibájából, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt le nem hívott támogatások miatt. Közölte azt is, hogy 2009-ben, a Bajnai-kabinet idején a szabálytalanul elköltött fejlesztési pénzek aránya 76 százalék volt.
Szavait azzal összegezte, hogy a kormányváltás óta rekordot döntött az egy évben kifizetett fejlesztési források összege. Végül emlékeztetett, hogy a következő uniós ciklusban, 2014 és 2020 között Magyarország 20 milliárd forinttal több pénzt harcolt ki magának, mint amennyit a Gyurcsány-Bajnai-kormányok elértek.(MTI)

Scroll To Top