Fidesz: a devizahiteles mentőcsomag 192 forintos frankárfolyamot eredményez

A devizahiteles mentőcsomag összessége azt eredményezi, mintha 192 forintos árfolyamon váltották volna át a svájci frankon felvett devizahiteleket – mondta a Fidesz-frakció szóvivője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

    Tuzson Bence a szocialista Burány Sándor azon kijelentésére reagált, hogy a 2010-es árfolyamon kellett volna forintosítani a devizahiteleket.
    A fideszes politikus szerint, ha valaki azt mondja, hogy 2010-es árfolyamon kellett volna rögzíteni a devizahiteleket, tegye hozzá azt is, hogy akkor a mai 1,7 százalék helyett 5,47 százalékon voltak a bankközi forintkamatok.
    Szerinte az elszámolólevelek kézhezvételét követően az emberek nem csalódottak, csupán vannak csalódott emberek is, ám mindenki előtt nyitva áll a jogorvoslat lehetősége.
    Utóbbiaknak azt javasolta, hogy forduljanak a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Hozzátette: fel kell lépni azon bankok ellen, amelyeknél visszaélések tapasztalhatók.
    Közölte: a Fidesz-frakció támogatja a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az autóhitelek forintosítására vonatkozó törekvését, és várják az MNB javaslatait. (mti)

Scroll To Top