Felvásárlási célponttá válhat a GoPro

Tegnap ismét beszakadt a GoPro árfolyama, amely a zárás utáni kereskedésben 24,6%-ot zuhant. A cég gyengébb éves előrejelzést tett közzé és a kiemelten figyelt év végi eladások sem hozták a kívánt szintet. Felvásárlási célponttá válhat a cég – Kovács Bálint, Equilor.

goproBeszakadt a GoPro árfolyama a zárás utáni kereskedésben, miután a vállalat gyengébb előrejelzést tett közzé, valamint az ünnepi időszak alatt is csalódást okozó forgalmat ért el.

Az akciókamerákat gyártó cég közölte, hogy az év utolsó negyedévében körülbelül 435 millió dolláros bevételt könyvelhettek el, amely nemcsak a piaci konszenzustól, de a korábbi 500-550 millió dolláros előrejelzéstől is jelentős elmaradt. A gyenge eredmény egyrészt a vártnál alacsonyabb kereslettel, másfelől pedig az újabb, kényszerűnek mondható termékár csökkentéssel magyarázható. A tavaly nyáron bemutatott Hero 4 kezdetben 400 dolláros árcédulával került a boltokba, de ezt az év második felében több lépcsőben egészen 200 dollárig vágták vissza.

Az idei év sem jelenthet fordulópontot. 2016-ra 1,6 milliárd dolláros árbevételt várnak, míg a konszenzus 1,69 milliárd dollárról szólt. A gyenge teljesítmény miatt a GoPro bejelentette, hogy 7%-os létszámleépítést hajt végre az első negyedévben, ez pedig egyszeri, 5 millió dolláros pluszköltséget jelent.

A fentieket követően az árfolyam 24,6%-ot esett a zárás utáni kereskedési szakaszban. A GoPro árfolyama az elmúlt 12 hónapban 71%-ot esett. Meglátásunk szerint a cég ezen az árfolyamszinten akár felvásárlási célpont is lehet.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top