Fárad a MOL részvénye, érdemes lehet megválni tőle a nyár folyamán

2014 év közepén a MOL-ban volt egy kiváló vételi lehetőség. Most nyár közepén itt lehet az ideje a long pozíciókat lezárni. A technikai kép és a fundamentális elemzés is azt mutatja, hogy a papír nem sok értékkel bír, hamarosan megjelenik rajta az eladói hullám.

A 2014-es év közepén érdemes volt beszállni a MOL papírjaiba. Jelenleg a részvény kifulladóban van és hamarosan gyengülésbe kezd, a technikai kép is azt mutatja, hogy 16 500 forintnál már nincs benne sok sztori. Fundamentális szempontból elmondható, hogy ami eddig a ralit mozgatta a piacon, az eltűnőben van.

Az elmúlt időszakban bár a tőzsdék jól teljesítettek, az olajipari óriás szerény teljesítményt nyújtott, mindössze 2 éve emelkedik, míg a nemzetközi tőzsdék 6,5 éves emelkedést könyvelhetnek el. Jelenleg egy korrekciós csatorna tetején van az árfolyam, ami inkább eladói dominanciával bír. A forint gyengülése is a magyar részvények hanyatlását vetíti előre. Minden techinkai analízis egy enyhe lejtmenetet támaszt alá a MOL papírjában.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top