Eurokötvény-kibocsátás szervezésére adott megbízást az ÁKK

Magyarország mandátumot adott euróban denominált , benchmark méretű és futamidejű tranzakció főszervezői feladataira a Citigroup, az ING Bank és a J.P. Morgan pénzintézeteknek, egyúttal felkérte őket egy globális befektetői konferencia-hívás megszervezésére – jelentette be szerdán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK)

A módosított 2020. évi kibocsátási tervben szereplő deviza forrásbevonási műveletről, annak egyéb paramétereiről és időzítéséről, a korábbi gyakorlatnak megfelelően az ÁKK Zrt. további információt előzetesen nem kíván adni.
Az ÁKK röviddel előtte jelentette be, hogy módosított finanszírozási tervében az eredeti tervekben szereplő 1 milliárd euróról 4 milliárd eurónak megfelelő összegre növelte a devizakötvény kibocsátási keretet, miután a kormány a 2020-as költségvetés eredményszemléletű hiánycélját a GDP 1 százalékáról 2,7 százalékára emelte. Az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi hiánya ennek megfelelően 367 milliárd forintról 1234 milliárd forinttal 1601 milliárd forintra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top