EUR/USD: Folytatja az emelkedést az Euro?

EUR/USD: Folytatja az emelkedést az Euro?

Az EUR/USD árfolyam múlt héten áttörte a kulcsfontosságú ellenállási szintet, az 1,0930-35-öt. Az iBanFirst szakértői szerint két ok magyarázhatja az euró erősödését:

  • Elvárások – a piac arra számít, hogy az EKB folytatni fogja a monetáris szigorítási folyamatot.
  • Szezonalitás – az amerikai dollár gyakran veszít értékéből áprilisban, és általában visszanyeri azt májusban.

De vajon fenntartható ez a trend? Ha figyelembe vesszük a piaci várakozásokat, amelyek továbbra is ingadozni fognak, és hogy a szezonalitásnak köszönhetően valószínűleg jövő hónapban ismét előnyben részesül a dollár, nem valószínű, hogy az EUR/USD tovább emelkedik.

Hosszú távon még mindig várható, hogy az eurónak valós potenciálja van az 1,10 feletti áttörésre, talán idén elérve a 1,15-ös csúcsot. De az idő még nem érett meg rá. Rövid távon arra lehet számítani, hogy a profitrealizálás még mindig bekövetkezhet az 1,10-es szint közelében, és ismét az 1,09-es szint alá húzza az EUR/USD-t.

 

Az iBanFirst

 

A 2016-ban alapított iBanFirst gyorsan vezető alternatívává nőtte ki magát a nemzetközi szinten kereskedő, ezért határokon átnyúló fizetési tranzakciókat végrehajtó vállalkozások számára.

Az iBanFirst olyan újgenerációs fizetési élményt tesz lehetővé, amely egyesíti a legmodernebb fintech megoldások erejét a legjobb devizapiaci szakértők elkötelezett támogatásával. Az iBanFirst segítségével a cégek vezetői és a pénzügyi részlegei közvetlen hozzáférést kaphatnak a devizapiacokhoz. Több mint 30 pénznemben fogadhatnak, küldhetnek és követhetnek kifizetéseket, valamint személyre szabott fedezeti stratégiákat dolgozhatnak ki.

Az iBanFirst 10 európai országban több mint 350 alkalmazottat foglalkoztat, havonta 1,5 milliárd eurónyi tranzakciót bonyolít le. A Financial Times Európa leggyorsabban növekvő vállalatai között tartja számon. A vállalat kevesebb, mint 10 év alatt a kkv-k megbízható nemzetközi partnerévé vált.

Az iBanFirst pénzügyi hátterét a francia központi bank (bpiFrance), vezető európai kockázati tőkebefektetők (Elaia, Xavier Niel), illetve a több mint 8 milliárd dollár értékű tőkét kezelő amerikai befektetési alap, a Marlin Equity Partners biztosítják.

Az iBanFirst működését a Belga Nemzeti Bank, mint pénzforgalmi intézmény szabályozza, így az Európai Unió teljes területén rendelkezik működési engedéllyel, ezen túl a budapesti fióktelepe a Magyar Nemzeti Bank engedélyével is rendelkezik. A SWIFT hálózat tagjaként, illetve SEPA azonosítóval az iBanFirst a PSD2-höz kapcsolódó PSIC és PSIP licencek birtokában is van.

Scroll To Top