EU-tisztújítás – Jobbik: Juncker a bevándorlók kontinensévé tenné Európát

A Jobbik szerint az Európai Bizottság új elnöke Európa etnikai átalakítása mellett tette le a voksát. Ezt az ellenzéki párt közölte kedden az MTI-vel Jean-Claude Juncker megválasztására reagálva.

Juncker az elkövetkező évtizedekben Európa problémáinak megoldását a jogszerű bevándorlás növelésében látja – pozitív példaként Ausztráliát és Kanadát említve -, vagyis Európát a bevándorlók kontinensévé tenné, ezzel alapvetően megváltoztatva az etnikai arányokat – fejtették ki.
Az új elnök ugyanakkor említést sem tett az unió legnagyobb problémájáról, az úgynevezett centrumországok és a perifériaállamok közötti egyre növekvő szakadékról, ami a gazdasági mutatókon túl az emberek munka- és életkörülményeiben is megnyilvánul – tették hozzá.
Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban megválasztotta Jean-Claude Juncker néppárti politikust, volt luxemburgi miniszterelnököt az elkövetkező öt évre az Európai Bizottság elnökének.
Az 59 éves Junckert a 751 tagú EP-ben titkos szavazáson, 422 szavazattal, 250 ellenében, 47 tartózkodás mellett választották meg az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének vezetőjévé. Tíz leadott szavazat érvénytelen volt. A szabályok értelmében az EP-képviselők – tehát nemcsak a szavazásban részt vevők, hanem az összes képviselő – egyszerű többsége, 376 voks is elég lett volna a megválasztáshoz.(MTI)

Scroll To Top