Fidesz: garantáltan folytatódik a közfoglalkoztatási rendszer

A közfoglalkoztatás folytatódik, és az erre szánt forrásokat a kormány biztosította – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

A közleményben az áll: a kormány vállalta, hogy az idén havonta átlagosan 200 ezer embert foglalkoztat a programban, erre pedig a tavalyinál 51 milliárd forinttal többet, összesen 230 milliárd forintot fordít.
A programot ért ellenzéki kritikákra válaszul azt írták: a Gyurcsány-Bajnai kormányok foglalkoztatáspolitikája volt az, amely tönkretette az országot, “nyomorba taszította” és munkanélküliségre ítélte emberek tízezreit. Kormányzásuk alatt duplájára nőtt a munkanélküliség, csökkent a fizetések értéke és munkahelyteremtés helyett “megalázóan” alacsony segélyt osztottak – fűzték hozzá.
“A Fidesz-kormány ezzel szemben minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy mindenki, aki tud és akar, az dolgozhasson” – áll a közleményben.
Több ellenzéki párt is bírálta a közfoglalkoztatási program miatt a kormányt kedden. Az MSZP, a Lehet Más a Politika (LMP) és az Együtt-PM szövetség közleményben fejezte ki tiltakozását arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, várhatóan teljesül az a kormányzati célkitűzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz.(MTI)

Scroll To Top