EU-csúcs – Orbán: elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát kampánycélra használják - Gazdasagportal.hu

EU-csúcs – Orbán: elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát kampánycélra használják

Elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát az érintettek hozzájárulása nélkül, üzleti, de különösen politikai kampányok céljaira használják – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a visegrádi négyek miniszterelnökeinek megbeszélése után Brüsszelben.

A Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányfő elmondta, egyetértés született abban, hogy ezt meg kell akadályozni.
A törvény teljes szigorával és erejével fel kell lépni ez ellen, különösen, ha illegális eszközöket is felhasználnak – hangoztatta.
Estére lesz végleges döntés is – tette hozzá.
Orbán Viktor közölte: egyeztettek a Facebook ügyéről, és ezt hamarosan folytatják a 28 miniszterelnök társaságban. Úgy fogalmazott: nagy a felháborodás mindenhol, Brüsszelben is.

Kedden az Európai Parlament (EP) meghívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját, hogy adjon magyarázatot a cég körül a napokban kirobbant botrányra.
A Facebooknak egyértelművé kell tennie az 500 millió uniós polgár képviselői előtt, hogy a személyes adataikat nem használják fel a demokrácia manipulálására. Be kell számolnia arról is, hogy miként használhatott fel a Cambridge Analytica nevű cég több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban – közölte Antonio Tajani, az EP elnöke.(MTI)

Scroll To Top