Erste: 210 milliárd forintot kezel napjainkban a privátbanki üzletág

Az Erste Bank privátbanki üzletága 210 milliárd forint vagyont kezelt a február végi adatok szerint, piaci részesedése ezzel 12 százalékot tett ki – mondta Kállay András, az üzletág vezetője hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.

Az üzletág február végén 2250 ügyféllel rendelkezett, az egy főre vetített átlagos vagyon 93 millió forintot ért el.
Az előző évhez képest a kezelt vagyon növekedését döntően az eredményezte, hogy tavaly november végén az Erste átvette a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének privátbanki üzletágát, ennek eredményeként az ügyfélszám és a kezelt vagyon nagysága is jelentősen nőtt. Az Erste az átvétellel Magyarországon az élmezőnybe került  privátbanki tevékenységet tekintve – fűzte hozzá az üzletág vezetője.
Kállay András elmondta: Közép-Kelet-Európában az Erste csoport 16 milliárd euró privátbanki vagyont kezel.
Az Erste magyarországi privát banki ügyfelei közé legkevesebb 50 millió forinttal lehet belépni, a magyarországi kezelt vagyon mintegy 20 százaléka folyószámlán és betétben lévő megtakarítás, 80 százaléka befektetés.
Kállay András elmondta: Magyarországon a valódi privát banki vagyonok mintegy 1600-1700 milliárd forintra rúgnak, ennek mintegy egyharmada devizában lévő megtakarítás.
Kérdésre elmondta: az elemzők többsége az idei év végére 4-4,5 százalékos jegybanki alapkamatot vár, ez a nagyobb vagyonok esetében tovább erősítheti az egyedi, privát banki szolgáltatások szerepét. (MTI)

Scroll To Top