Erősítést kapnak a Németországban állomásozó amerikai csapatok

Növelik a Németországban állomásozó amerikai katonák számát – közölte pénteken az Egyesült Államok berlini nagykövete.

Richard Grenell közleménye szerint az Egyesült Államok hadseregének vezetése pénteken bejelentette, hogy 2020-ig mintegy 1500 katonát telepítenek a több mint 33 ezer főből álló németországi alakulatokhoz.
A katonákat tartósan állomásoztatják majd Németországban, ahová családjukkal együtt érkeznek. Feladatuk “a NATO és az európai biztonság erősítése” – áll a közleményben.
A nagykövet kiemelte, hogy az amerikaiak elkötelezettek a transzatlanti szövetség erősítése mellett, amihez Donald Trump elnök “nagymértékben hozzájárul az Egyesült Államok védelmi képességének növelésével”.

A német védelmi minisztérium üdvözölte a döntést. A Németországban állomásozó amerikai csapatok létszámának növelése “a transzatlanti kapcsolatok életerejét és a közös biztonság iránti elkötelezettséget jelzik” – közölte a tárca vezetője, Ursula von der Leyen.
A NATO európai jelenlétének erősítése 2014 óta van napirenden, amikor Oroszország bekebelezte az ukrajnai Krím félszigetet, és oroszbarát szakadárok fegyveres konfliktust robbantottak ki Ukrajna Oroszországgal határos keleti részén.(MTI)

Scroll To Top