EP-vita – A jobb- és a baloldal pártpolitikai csatájáról szólt a vita - Gazdasagportal.hu

EP-vita – A jobb- és a baloldal pártpolitikai csatájáról szólt a vita

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója szerint a jobb- és a baloldali pártok közötti vita zajlott le kedden az Európai Parlamentben Strasbourgban (EP) a Magyarországról szóló plenáris vitában.

Az elemző az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: a plenáris ülésen sok volt a “félrebeszélés”, és az európai politikai elit több tárgyi tévedést is megfogalmazott.
Mráz Ágoston Sámuel szerint az országgyűlési viták folytatódtak az Európai Parlamentben, ugyanis a magyar képviselők ugyanazokat az érveket mondták Strasbourgban, mint a magyar parlamentben.
Az európai pártok képviselőinek felszólalásai alapján úgy véli, a Magyarországról szóló vita beilleszkedett a pártpolitikai csatába. A jobboldali, például a brit konzervatív képviselők egyetértettek a magyar kormány álláspontjával, míg a baloldali liberális pártok támadták azt.
Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, hogy az EP ülésén minden felszólaló örömét fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a vitában, ezáltal nagyobb figyelmet kapott az ülés. Az elemző szerint viszont nem biztos, hogy ez az EP számára előnyös, nem biztos hogy az erősödött meg a választókban, hogy ez egy “értelmes intézmény”.(MTI)

Scroll To Top