EP-választás: Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP - Gazdasagportal.hu

EP-választás: Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

Országjárásba kezd jövő hétfőn a Fidesz-KDNP: a pártszövetség európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjei és vezető politikusai mintegy 120 helyszínen tartanak majd kampánygyűlést – közölte Hidvéghi Balázs és Dömötör Csaba Fidesz-KDNP-s EP-képviselőjelölt kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba azt mondta, országjárásuk várhatóan május 18-ig, vagyis az EP-választás előtti vasárnapig tart, a rendezvények pedig leginkább a korábbi “rezsifórumokhoz” hasonlítanak majd.
“Az országjáráson azt szeretnénk elmondani, hogy olyan képviselőkre van szükség Brüsszelben, akik képesek kiállni a magyar érdekekért, és fellépnek mind a baloldali, mind a jobboldali szélsőségesek ellen” – fogalmazott a jelölt.
Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a nemzeti érdekekért határozottan kiálló, kiegyensúlyozott politikát kell képviselni az Európai Unióban. “Nem akarjuk azt, hogy az EU beleszóljon abba, hogyan főzzük a pálinkát, és nem akarjuk azt sem, hogy meghatározzák, mennyi akácfát ültethetünk Magyarországon” – mondta, kiemelve továbbá a rezsicsökkentés és a magyar föld megvédésének fontosságát.
Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP nemzeti, vagyis a határon túli magyarság képviselőit is felsorakoztató listát állított az EP-választásra, kifejezve, hogy Magyarország felelősséget vállal az egész magyar nemzetért.
Azzal kapcsolatban, hogy Ujhelyi István országgyűlési alelnök, MSZP-s EP-képviselőjelölt – mint azt sajtótájékoztatóján elmondta – Brüsszelbe magával visz a sajtószabadság korlátozása ellen tiltakozó, üres címlappal megjelent napilapokat is, Dömötör Csaba azt kérte: a baloldal fejezze be a “nemzetközi hisztériakeltést”.
A Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltektől megkérdezték a sajtótájékoztatón, mit szólnak ahhoz, hogy a Transparency International, a K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda, valamint az atlatszo.hu oknyomozó portál számításai szerint a Fidesz-KDNP jelentősen túllépte az országgyűlési választási kampányra fordítható maximális költési összeget.
Dömötör Csaba ezt úgy kommentálta: a Fidesz minden pénzügyi kötelezettségének eleget tesz, pénzügyi beszámolóit az előírt határidőig eljuttatja az állami szerveknek. A politikus megalapozatlannak nevezte a kutatást végző szervezetek számításait. Szerinte azonban nem is igen várható elfogulatlan vélemény egy olyan szervezettől, amely “Soros Györgytől kapja pénzügyi támogatását, attól a Soros Györgytől, aki egyébként Bajnai Gordon alapítványát és Gyurcsány Ferenc cégét támogatta többek között”.(MTI)

Scroll To Top