Emelkedett az infláció júliusban Németországban

A piaci várakozásokkal összhangban, az előzetes adatokkal megegyező mértékben erősödött júliusban a németországi infláció – jelentette kedden a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Júliusban a fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke, a fogyasztói árindex végleges értéke az előzetessel megegyező 1,7 százalék lett Németországban, a júniusi 1,6 százalékot követően.
Az előző havihoz képest 0,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júliusban Németországban. Júniusban 0,3 százalék volt az áremelkedés havi mértéke.
Az előző havinál magasabb éves inflációt elsősorban az élelmiszerárak növekedése idézte elő júliusban Németországban, míg az energiaárak és a szolgáltatások árának a növekedési üteme mérséklődött. Az élelmiszerárak 2,1 százalékkal emelkedtek júliusban a júniusi 1,2 százalék után. Az energiaárak júniusban 2,5 százalékkal, júliusban pedig 2,4 százalékkal emelkedtek.

Az uniós összehasonlítási célokra számított harmonizált éves fogyasztói árindex végleges értéke szintén az előzetessel megegyező, 1,1 százalék, a havi 0,4 százalék lett júliusra vonatkozóan. Júniusban 1,5 százalék és 0,3 százalék volt a megfelelő érték.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2019/08/PD19_302_611.html

 

Scroll To Top