Elraboltak egy magyar újságírót Szíriában - Gazdasagportal.hu

Elraboltak egy magyar újságírót Szíriában

Elrabolták Szíriában Szlankó Bálint újságírót, majd 12 óra múlva – kifosztva – elengedték. A Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője az MTI-nek az érintett nevét nem említve elmondta: az újságíró hazautazását már szervezik.

Kaleta Gábor közölte: a magyar újságírót még kedden – két külföldi állampolgárral együtt – rabolták el, és miután kifosztották, szabadon engedték őket. Hozzátette: a magyar állampolgár a körülményekhez képest jól van, a konzuli szolgálat segítséget nyújt a hazatéréséhez, az utazását már szervezik.
Szlankó Bálint Facebook adatlapján angol nyelven azt írta: “épp most vagyok túl egy 12 órás emberrabláson Aleppóban”.
A bejegyzés szerint ismeretlen fegyveresek kedd reggel egy mexikói és egy baszk újságíróval együtt rabolták el Aleppo keleti részén, a frontvonalhoz közel. Miután megbilincselték őket, bekötötték a szemüket, majd egy cellába vitték őket. Később értékeiket elvették, majd a város egy elhagyatott részén kitették őket. A három újságírónak sikerült eljutnia az egyik ellenzéki fegyveres csoport főhadiszállására.
Szlankó Bálint azt írta, hogy mind a hárman jól vannak, és sikerült elhagyniuk Szíriát. Az újságíró köszönetet mondott a kollégáinak, a családjának, valamint a spanyol és a magyar kormánynak a segítségért, hogy biztonságban visszajuthattak Törökországba. (MTI)

Scroll To Top