Elnapolták a Berlusconi elleni Ruby-pert

A milánói bíróság március 25-re halasztotta hétfőn a Silvio Berlusconi ellen folyó, úgynevezett Ruby-per következő tárgyalását.                                                                                                                                                     

Berlusconi kérte a per elnapolását, római parlamenti elfoglaltságaira hivatkozva. A bíróság igazoltnak tekintette a hiányzást, és elfogadta a kérelmet. Döntött arról is, hogy a március 20-21-re kitűzött tárgyalásokat sem tartják meg. A per jövő hétfőn folytatódik. Az lesz az utolsó tárgyalás.
Berlusconi arra hivatkozott, hogy a februári választásokon a parlamentbe választott szenátorként ezekben a napokban részt kell vennie a felső- és alsóház alelnökének megválasztásán.
Ugyanezzel az indokkal Berlusconi védőügyvédei sem jelentek meg a bíróságon, mivel ők is a Szabadság Népe (PdL) jobbközép párt szenátorai.
Ilda Bocassini ügyész tiltakozott, azt hangoztatva, hogy 34 éves pályafutása alatt „ilyet még nem látott”. „Berlusconi és ügyvédei lenézik a bíróságot” – fogalmazott Boccassini, aki nem árulta el a sajtónak, mekkora büntetést készül kérni Berlusconira.
A 2011-ben kezdődött perben Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata a Szívtipró Ruby néven ismert lánnyal. A most 21 éves, marokkói Karima El Mahroug négy évvel ezelőtt, 14 alkalommal lépett fel az akkor kormányfő Berlusconi Milánó közeli villájában. Rubyt a védelem tanúként szólította, de végül nem tett vallomást a bíróságon.
A 77 éves Berlusconi januárban és februárban a választási kampányra hivatkozva kérte a per elhalasztását. Az újraindult per márciusi 7-i tárgyalásán egészségi okokból nem jelent meg, kórházban ápolták kötőhártya-gyulladással.
A PdL március 23-án Rómában demonstrációt rendez az igazságügyi reformért és az „ügyészek üldözte” Berlusconiért.(MTI)

Scroll To Top