Elmarad a földforgalmi törvényről való egyeztetés

Érdeklődés hiányában elmarad a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) munkatársainak és a civil szervezetek képviselőinek egyeztetése a földforgalmi törvényről – közölte a szaktárca hétfőn. A Szülőföld Mozgalom örömmel fogadta a földtörvény zárószavazásának elhalasztását.

A VM közleménye szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2013. június 7-én egyeztetésre hívta annak a több mint 200 civil szervezetnek a képviselőit, amelyek kifogásokat fogalmaztak meg a földforgalmi törvénnyel kapcsolatban. A civil szervezetek képviselői azonban hétfő reggeli levelükben jelezték, hogy csupán 4-5 egyesület venne részt az egyeztetésen, ezért a minisztérium lemondta a találkozót.
A civil szervezetek képviselői a közlemény szerint arra hivatkoznak, hogy félreértették a minisztérium levelét, és úgy hitték, csupán annak a 7 szervezetnek szólt a meghívás, amelyekkel eddig is találkozott a miniszter.
A tárca közölte: meghívó levelében külön kérte, hogy a „helyszűke miatt” minden szervezetből csak egy képviselő jöjjön el a megbeszélésre. A találkozó helyszínéül pedig a Darányi Ignác termet jelölte meg a miniszter, amely a civil szervezetek vezetői számára is ismert, hiszen többen jártak már ott, így jól tudják, hogy a terem befogadóképessége nem 7 személy részére alkalmas, hanem mintegy 200 ember számára.
A minisztérium mindemellett a civil szervezetek több javaslatát is beépítette a földforgalmi törvénybe. Az egyeztetés egy későbbi időpontban lesz, amelyre a miniszter várja majd a több mint 200 civil szervezet egy-egy képviselőjét – ovasható a közleményben.
A Szülőföld Mozgalom közleményében üdvözölte, hogy elmarad a földforgalmi törvénytervezet hétfői zárószavazása. „Üdvözöljük a döntést, mely megfelel a ma reggeli levelünkben foglalt kérésnek. Így érthetően maradt el a ma délutáni egyeztetés is” – teszik hozzá. A szervezet azt kéri a minisztertől, hogy a lehető leggyorsabban, tételesen válaszoljon a civil szervezetek által megküldött észrevételekre, hogy így előkészítve még időben sor kerülhessen az elmaradt megbeszélésre. (MTI)

Scroll To Top