Élet a Brexit után: dollár/forint technikai elemzés

Már csak egy nap választ el minket a brit népszavazástól. Amennyiben nem valósul meg a Brexit, akkor jó beszálló ígérkezhet a dollár/forint kurzusban. Ha a keresztnek sikerül áttörnie a rövidtávon kialakuló emelkedő trendvonalat, akkor a devizapár a 255-ös szintig is lezuhanhat.

Az elmúlt heti trendfigylőben, Csizmadia Balázzsal az SAP-t néztük meg és megállapítottuk, hogy jó beszállás ígérkezik benne 67 eurónál rövidtávon. Azóta az árfolyam 7%-ot emelkedett. A mostani adásban a dollár/forint grafikonját vizsgáltuk meg egy kicsit hosszabb távra. A FED múlthéten enyhén lassuló gazdaságról és csökkenő kamatpályáról beszélt, ami dollárnegatív kommunikációt jelent. Ha a britek bennmaradnak az eurózónában és visszatér a piacra a pozitív hangulat, ami jó hatással lehet a forintra. Ez a kombináció az USD/HUF árfolyamát mélyen lenyomhatja.

Az árfolyam 2015 novembere óta szépen lassan csúszik lefele és inkább egy csökkenő trendet alakít ki. Ha a rövidtávú pirossal jelzett trendvonalat sikerül letörnie a részvénynek, akkor bőven van tér lefele. Ha 268 forint alá esne az árfolyam, akkor alakulna ki a csökkenő trend és akkor a 255-250-es szintig is zuhanhatna a papír.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top