Elektromos autót is tölthetünk már a Lidl-ben!

Két fővárosi áruházánál épített ki elektromos töltőállomást  a Lidl Magyarország. A közel 19 millió Ft értékű zöld beruházással a vállalat környezetkímélő módon szeretne hozzájárulni a fenntartható hazai közlekedés megteremtéséhez, az extra szolgáltatás biztosításával kedvezni a vásárlóinak, akik időt takaríthatnak meg azáltal, hogy bevásárlás közben tudják autóikat „megtankolni”.

A környezettudatosság jegyében az áruházlánc Budapesten a János utcai és a Hungária körúti Lidl üzletek parkolóiban alakított ki nagyteljesítményű, magyar gyártású ABB elektromos autótöltő-állomást, amiket állandó jelleggel üzemeltet. A vállalat a töltést maximálisan 50 kW teljesítménnyel legfeljebb 1 óráig ingyenesen biztosítja azon vásárlóinak, akik hálózatról tölthető elektromos autóval érkeznek. A töltőoszlop 3-féle töltőfejjel rendelkezik, így szinte az összes, jelenleg forgalomban lévő hálózatról tölthető elektromos autó töltését el tudja látni. A töltőoszlop egyidejűleg 2 elektromos autó töltését biztosítja.

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet őszi módosítása szerint 2019-2026 között (település – és árusítótér nagyságától függően) az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül. A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a környezettudatosság jegyében a Lidl Magyarország a kormány szándékát tekintve jelentősen korábban indította el az elektromos töltőállomások kiépítését a boltok parkolóiban. A fejlesztéseket természetesen folytatjuk, további állomások megvalósításának előkészítő munkái jelenleg is folynak” – mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

Jelenleg több mint 1000 zöld rendszámú autó közlekedik a hazai utakon, Magyarország célja, hogy 2020-ig elérje az 50 ezret, s ezzel párhuzamosan azt, hogy hazánk minden nagyobb településén elérhető legyen az elektromos járművek töltése közterületen.

A Lidl Magyarországról

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és közel 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

Scroll To Top