Együtt-PM: csak a rezsim pénzügyi érdekeit szolgálja Lázár kinevezése

Az Együtt-PM szerint a miniszterelnök „a trafikmutyi szellemi atyjára és kivitelezőjére” bízta a Magyarországnak járó uniós forrásokat, ez pedig nem az ország, hanem „a rezsim” pénzügyi érdekeit szolgálja.

A Bajnai Gordon vezette párszövetség az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését, hétfőn bejelentette: a kormány sürgős akciótervet dolgoz ki, és tárgyal meg szerdán a 2007-2013-as időszak forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz.
Az Együtt-PM szerint az, hogy Orbán Viktor „a trafikmutyi szellemi atyjára és kivitelezőjére bízta a Magyarországnak járó uniós forrásokat”, törvénytelen és veszélyes döntés, egyben közvetlen fenyegetés magyarok millióinak.
Fejlesztést vagy beruházást az elmúlt három évben jószerivel csak uniós források segítségével tudtak végrehajtani a magyar vállalkozások és települések. Ha most ezek a források is „az Orbán-Simicska-féle pénzszivattyú hatósugarába kerülnek, csak a rezsim kegyencei gazdagodnak tovább, a gazdaság azonban még rosszabb helyzetbe kerül” – írták közleményükben.
Az Együtt-PM szerint a kormány előbb lebénította a magyar fejlesztéspolitika intézményrendszerét, majd a Brüsszellel szemben indított „háborúval” csak azt érte el, hogy Magyarország jó ideje nem jut hozzá a neki járó forrásokhoz. „Magyarország a fejlesztéspolitika terén is óriási pénzeket, sok lehetőséget és még több időt veszített a rosszul kormányzó Orbán-kabinet miatt. (…) Az NFÜ lenyúlása nem Magyarország, hanem a rezsim pénzügyi érdekeit szolgálja” – közölték.(MTI)

Scroll To Top