Egyszerűen elkészíthető az szja-bevallás a NAV szolgáltatásával

Egyszerűen, néhány kattintással telepíteni lehet a számítógépekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatásával azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek – tájékoztatott pénteken az adóhatóság.

A közlemény szerint a szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható, az ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak.
A programok telepítése a www.nav.gov.hu honlapon lévő, „SZJA” feliratú képre kattintva indítható el. A háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java-környezet rendelkezésre áll-e. Ha a számítógépen nincs Java, vagy nem megfelelő verziójú, a megjelenő link segítségével egyetlen kattintással telepíthető a Java-keretrendszer. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg – hívta fel a figyelmet a NAV.
Ha a megfelelő Java már telepítve van, akkor a következő képernyőn található, „ÁNYK – 1253 és aktív súgó telepítése” menüpontra kattintva letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik és kitölthetővé válik.(MTI)

Scroll To Top