Egy negatív korrekció esetén jó vétel ígérkezhet az EUR/HUF-ban

Ma délután tart kamatdöntő ülést az MNB, ahol nagy valószínűséggel valamilyen lazító intézkedést jelenthetnek be. Amennyiben negatív korrekció érkezik a forintban, akkor a 306-307-es tartományban adódhat kedvező vételi lehetőség – mondta el Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Ma délután tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A jegybank korábbi kommunikációja alapján valamilyen monetáris lazítást jelenthetnek be, emellett tovább csökkenhet a háromhónapos betéti eszköz felső limitösszege a negyedik negyedévre vonatkozóan. Jelenleg ez a limit 300 milliárd forint, melyet 100-150 milliárd forinttal vághatnak le a döntéshozók.

A jegybank legfontosabb eszköze 2015 szeptembere óta már a három hónapos futamidejű MNB-betét. Az eszköz hozama szolgál irányadó jegybanki kamatként, ennek a hozama tükrözi leginkább a monetáris folyamatokat. Az eszközt 2016. október 26-a óta mennyiségi korlátozás mellett lehet igénybe venni, melynek a negyedéves keretösszegét folyamatosan csökkentették, legutóbb idén júniusban, 500 milliárdról 300 milliárd forintra, mely a harmadik negyedévre vonatkozik.

A döntéssel egy időben a friss Inflációs jelentés számait megismerjük, ezzel kapcsolatban a részletekre majd csütörtökön derül fény. Nincs kizárva, hogy az MNB lefelé módosítja a inflációs prognózisokat, mivel a júliusi MNB közleményben volt egy apró, de fontos módosítás: a jegybank az idei évben már nem várja az infláció érdemi fellendülését.

A forint árfolyama gyengülést mutatott az elmúlt időszakban, melynek többek között az is volt az oka, hogy a piac újabb lazítást vár a jegybanktól. Azt lehet mondani, hogy amennyiben a vártnál erőteljesebb lesz a lazítás, újabb forintgyengülő hullám indulhat, ha azonban a vártnak megfelelő, korrekció indulhat, és némileg erősödhet a forint.

A jegyzés kitört a csökkenő trendcsatornából, majd a 200 napos mozgóátlagot is átlépte, mely 308,35-nél húzódik jelenleg. Egy esetleges negatív korrekció során a 306-307-es tartományban adódhat kedvező vételi lehetőség, mivel a hosszabb távú technikai kép alapján a korrekciót követően újabb emelkedő hullámra számítunk.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top