Egy ilyen programmal csak nyerhet a csapatod!

Az elmúlt évtizedben jelentősen megnövekedett a csapatépítő programok száma. Miért is jók ezek és miért hasznos, ha részt vesz egy csapat minden egyes tagja ezeken? A munkatársakkal való eredményes közös munkához elengedhetetlen, hogy a csapaton belüli viszonyok megfelelő irányba fejlődjenek. Egy csapatépítő tréning keretein belül igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a csapat tagjait, ami azért is hasznos, mert a kollégák nagy eséllyel egészen más oldalról ismerhetik meg egymást.

Miért érdemes egy merőben újszerű csapatépítő programot választanod?

A csapatépítés fogalma elég tág, akár minden közösen eltöltött időt (mulatozás, wellness, sport, vagy bármi más) annak lehet nevezni. Ennek ellenére nem biztos, hogy egy jó hangulatú esemény képes a csoportfolyamatokra hatni. A csapatépítés legfontosabb célkitűzése, hogy fókuszáljon a csapatmunkára, erősítse az egymás közötti bizalmat és kötődést, illetve hogy hasson az egymás közötti kommunikációra és az együttműködésre. Az igazi eredmény az, ha ennek következtében növekszik a csapat teljesítménye.

A csapatépítő tréningeknek egyértelműen teljesítménynövelő hatása van. A munkatársak a közös élmények révén harmonikusabb (munka)kapcsolatok kialakítására lesznek képesek. 

A különleges csapatépítés nem mindig egyenlő azzal, hogy jó is. De azért ha valami más és szokatlan, általában jó hatással lehet minden területre. Sok cégnél már évek óta szerveznek különféle csapatépítő programokat és olyan eseményeket szeretnének, ami még eddig nem volt.

A csapatépítésnek mindig kell, hogy legyen valamilyen célja, küldetése, amely igazodik a vállalati stratégiához, aktuális kihívásokhoz, problémákhoz. A valódi csapatépítési programokban világos, hogy mit miért csinálunk. A csapatépítésnek valódi értéket kell képviselnie.

Mik különböztetnek meg egy csoportos együttlétet egy valódi csapatépítő programtól?

A csapatépítés körülbelül 50 éves múltra tekint vissza, eredetileg azt a célt szolgálta, hogy segítse a kapcsolatépítést és a személyközi interakciókat hatékonyabbá tegye. Ahogy egyre inkább elterjedt a vállalatok életében, olyan célok kerültek előtérbe, mint az eredmények elérése, összehangolódás a célokkal, hatékonyabb feladatvégzés.

A jó tréning közösségkovácsoló erővel bír, arra készteti a résztvevőket, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, hogy merjék feszegetni a határaikat. Fontos, a program mindenki számára megfelelő legyen, valamint az is nagyon lényeges, hogy minden munkatárs jelen legyen.

Lényeges az is, hogy a csapatépítésnek legyen egy specifikus oka és célja. Minél inkább mérhetőek ezek a célok, annál jobb helyzetben vagyunk, mert a csapatépítés hatékonysága is mérhetőbb lesz.

A Team’Story programja valóban más, mint a többi! Látogass el az oldalukra és tudj meg többet!

Ami már elsőre megkülönbözteti a Team’Story által nyújtott élményt a többi csapatépítő programtól:

  • itt minden személyiségtípusú ember feltalálja magát, függetlenül kortól, nemtől
  • nem kötelező szerepelni
  • olyanokkal is közösen végezhet el feladatot a munkatárs, akivel a munkahelyen amúgy lehet nem is kommunikált még soha
  • a közös feladatok során új ismeretségek, új barátságok szövődhetnek
  • sok mindent megtudhatunk egymásról, amire a munkahelyen talán soha nem lenne lehetőség

l

Mi alapján lehet értékelni egy csapatépítő programot?

A legelterjedtebb mérési eszköz, hogy jól érezték-e magukat a résztvevők. De ez nem feltétlen mutatja a hatékonyságot. Általában igaz a tréning értékelésekor, hogy résztvevői oldalról mérlegeljük. Igaz ez a csapatépítésre is: azon kívül, hogy szórakoztató, bizonyos szegmensei akár a mindennapi élethez is fontos útravalóul szolgálhatnak. 

A csapatépítés esetében fontos a hatás, vagyis, hogy milyen hatása volt a tréningnek a csapatra, sarkall-e bármiféle változtatásra. Végül, de nem utolsósorban az eredményesség, ami kulcsfontosságú értékelési szempont, vagyis jobb lesz-e a csoportteljesítmény a tréning következtében.

A csapatépítő tréningek során fejlődik az egymáshoz való alkalmazkodási készség, növekszik a bizalom, javul a kommunikáció. A kollégák motiváltabbak lesznek, könnyebben hoznak meg döntéseket, eredményesebben kezelik a konfliktusokat, a stresszes helyzeteket. Végső soron pedig az idővel is megtanulnak jobban bánni. 

Ha a csapattagok jól teljesítenek együtt, a munkában is eredményesebbek lesznek.

 

Meghatározó tényezők:

  • A csapatteljesítmény növekedésének elérése
  • Célok, küldetések meghatározása
  • Közös vágyak kijelölése
  • Kitűzött, speciális célok megléte   
  • Világos szabályok kitűzése     

A megerősödött munkatársi kapcsolatok révén jobban is dolgoznak majd együtt, ennek hatására pedig a hosszú távú eredményesség is javul. 

A csapatépítés további előnyei: nő a produktivitás, a felelősségvállalás és a motiváció. Jobb lesz a munkakörnyezet, kreatívabb és innovatívabb megoldásokat várhatunk a csapattagoktól. Javulhatnak a személyes kapcsolatok és a kommunikáció is.

A csapat fejlődésének különböző stádiumokban természetesen másfajta tréningekre van szükség. 

Ha egy igazán emlékezetes programot szeretnél, aminek biztos a jó hangulatú kimenetele, vedd fel velük a kapcsolatot és kérj ajánlatot!

Scroll To Top