Eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a Henkel

Tavaly magasabb értékesítési árbevétel és javuló eredményesség mellett növelte eredményét a Henkel vegyipari konszern, az egyszeri tételektől megtisztított üzleti eredmény 15,1 százalékkal 2,335 milliárd euróra nőtt – tájékoztatta csütörtökön a Henkel Magyarország az MTI-t.

Tavaly a Henkel 5,8 százalékkal 16,51 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét. Az árfolyamhatásoktól és az akvizíciók, érdekeltségértékesítések hatásától megtisztítva az értékesítési szerves árbevétel 3,8 százalékkal emelkedett.
A Henkel mindhárom üzletágában, a háztartási vegyszerek, a ragasztók és a kozmetikai cikkek területén növelte értékesítési árbevételét tavaly.
A Közép-Európából származó árbevétel az előző évhez képest 6,2 százalékkal, 2,986 milliárd euróra emelkedett. A szerves árbevétel-növekedés 6 százalékos volt ebben a régióban, amelyhez elsősorban a török és az orosz piac járult hozzá.
A 46 millió eurós kisebbségi részesedés levonásával az adózás utáni eredmény 1,51 milliárd eurót tett ki, szemben az előző évi 1,161 milliárd euróval. Az elsőbbségi részvények korrigált hozama (EPS) éves alapon 17,8 százalékkal, 3,14 euróról 3,7 euróra nőtt.
Az igazgatóság a közgyűlésnek az elsőbbségi részvényekre az előző évi 0,80 euró helyett 0,95 euró, a törzsrészvényekre pedig 0,78 után 0,93 euró osztalék kifizetésére tesz javaslatot.
A Henkel a 2013-as pénzügyi évében, amely azonos a naptári évvel, 3-5 százalékos szerves árbevétel-növekedésre számít, és a csoport előrejelzése szerint valamennyi üzletág bővülése ebben a sávban várható. A korrigált árbevétel-arányos megtérülés – a 2012-es 14,1 százalékról – 14,5 százalék körüli szintre emelkedik majd az idén – tájékoztatta a Henkel Magyarország az MTI-t. (MTI)

Scroll To Top