Devizahitelek – Varga Mihály: az Alkotmánybíróság döntése visszaigazolta a kormány eddigi lépéseit

Az Alkotmánybíróság döntése visszaigazolta a kormány eddigi lépéseit, a kormány eddig is arra törekedett, hogy alkotmányos alapokon, érdekegyensúlyra törekvő döntéseket hozzon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn újságíróknak.

Varga Mihály szerint mindennek köszönhető, hogy csökken a devizahitelesek aránya az országban, és csökkent az ország sérülékenysége.
Kifejtette: azt, hogy a kormány eddigi döntései nem jártak az érdekegyensúly felbomlásával, bizonyítja, hogy a gazdaság az elmúlt év végén már jelentős mértékben növekedett.
Fontos kérdésnek nevezte, hogy a parlamenti választások után a következő kormány mindenképpen folytassa a devizahitelek megszüntetését, kivezetését.
Hozzátette: három héttel a parlamenti választások előtt valószínűleg nem lesz már parlamenti ülés, hogy a devizahitelekkel kapcsolatban törvényt alkossanak.
Hozzátette, hogy az alkotmánybírósági döntést a Kúriának is értékelnie kell. A Kúria két kérdésben fordult az Európai Bírósághoz: az egyik kérdés az egyoldalú szerződésmódosítás, a másik az árfolyam módosítás ügye.
Varga Mihály bízik benne, hogy az alkotmánybírósági döntés után a Kúria is meghozza a szükséges döntéseket, ami ahhoz kell, hogy a törvényhozás ezzel a kérdéssel foglalkozni tudjon. Természetesen a kormánynak is értékelni kell az Alkotmánybíróság határozatát. A hosszú távú célban, abban, hogy a jelzálogalapú deviza-lakáshiteleket kivezessék a rendszerből Magyarországon nincs változás – hangsúlyozta Varga Mihály.(MTI)

Scroll To Top