Devizahitelek – Tüntetésre készül a Jobbik a károsultak érdekében

Szeptemberben “minden eddiginél nagyobb” tömegtüntetést szervez a Jobbik civil szervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében – mondta Vona Gábor kedden, a devizahitelesek kerekasztalának ülése után.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja folytatja a jogi, a politikai és az utcai nyomásgyakorlást a devizakárosultak helyzetének megoldása érdekében. Ugyanakkor a keddi kerekasztal résztvevői úgy tájékoztatták: a türelem a politikai és a jogi úttal kapcsolatban egyre inkább fogy, és egyre nagyobb az igény az utcai megmozdulásokra. Hangsúlyozta: az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak “nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik”.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa kiemelte: amíg nem rendezik a társadalom egyre nagyobb részét érintő problémát, addig a magyar gazdaság nem tud újraindulni.
A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert “ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek”, valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását – ismertette Z. Kárpát Dániel.
A Kúria múlt csütörtökön érvényesnek mondta ki az általa vizsgált perben egy magánszemély és az OTP Bank közötti devizahitel-szerződést.(MTI)

Scroll To Top