Devizahitelek – Jobbik: csak újabb időhúzás a Fidesz javaslata

A Jobbik ugyan támogatja a Fidesz frakció újabb javaslatát a devizahitelesek megsegítésére, de átfogó indítványokat sürget. Z. Kárpát Dániel szerint ugyanis az árfolyamgát teljes kiszélesítésével csak egy újabb időhúzásba “lavírozza magát” a kormányoldal és “aszpirint ad a haldoklónak”.

Az ellenzéki párt szerint az újabb terv csak szépségtapasz, hiszen semmilyen statisztika, vagy számítás nincsen arra, hogy ez a lépés valóban segít-e érdemben a devizahiteleseken. A Jobbik azonnali, átfogó és rendszerszintű lépéseket követel, ezek között is elsőként a hitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását.
Azzal, hogy a kormány beismerten megvárja a devizahiteleket érintő bírósági ügyekben a Kúria jogegységi döntését, azzal a Jobbik szerint bármeddig elhúzhatják a kormánypártok az intézkedéseiket érdemi eredmények nélkül – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.
Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az árfolyamgátba való belépés teljes megnyitását és a kilakoltatási moratóriumnak a teljes téli időszakra való kiterjesztését javasolják.(MTI)

Scroll To Top