Devizahitelek – Jobbik: a kormány ne várjon őszig a teljes megoldással

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy ne várjon őszig a devizahitelesek problémáinak teljes körű megoldásával.

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján helyesnek nevezte, hogy pénteken a parlament megszavazza a Kúria jogegységi döntésével összefüggő törvényt, de ezt csak tüneti kezelésnek tartja. Azt kérte: a kormány ne menjen nyaralni, és ne a Bankszövetséggel tárgyaljon, hanem dolgozzon a károsultak érdekében.
Ha a kormány továbbra is részmegoldásokkal “szöszmötöl”, akkor felmerül a gyanú, hogy a felvételkori áron való forintosítás helyett egy, a Bankszövetséggel közösen kialakított, köztes árfolyamot jelölnek meg – vélekedett a jobbikos politikus, hozzátéve: ez elfogadhatatlan, mert “a lopott holmi visszajár”.
Felháborítónak nevezte, hogy a bankok több száz milliárdos veszteségről beszélnek, miközben “csalásra hajazó bűntettekben” több ezer milliárd forint indokolatlan hasznot zsebeltek be. Z. Kárpát Dániel szerint egy átfogó fogyasztóvédelmi razziasorozatban ki kell szűrni, milyen típusú termékeknél merül fel a csalás gyanúja. Kitért arra is, hogy az érintett bankrendszer tartalékállománya szakértőik szerint húsz-harmincszor annyi, mint amennyibe a teljes forintosítási sorozat kerülne.
Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes arról is beszámolt, hogy meghívta a parlamentbe a devizakárosultak képviselőit, vezetőit, beszélgessenek el a képviselőkkel, és szembesítsék őket azzal, hogy mintegy 350 ezer szerződést eddig semmilyen mentőintézkedés nem érintett.(MTI)

Scroll To Top