Devizahitelek – Általános vitára alkalmasnak találta a gazdasági bizottság a fideszes javaslatot

Az LMP-s Vágó Gábor tartózkodása mellett általános vitára alkalmasnak találta a devizahitelesek megmentéséről szóló fideszes törvényjavaslatot hétfői ülésén a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

A árfolyamgátba való belépés teljes megnyitását és a kilakoltatási moratóriumnak a teljes téli időszakra kiterjesztését javasolja a Fidesz. Az erről szóló, a devizahitelesek megsegítését összefoglaló törvényjavaslatot hétfő délben be is nyújtották az Országgyűlésnek. A tervek szerint a parlament még hétfőn meg is vitatja az előterjesztést, és azt – sürgősséggel – akár már kedden elfogadhatják a képviselők.
Rogán Antal (Fidesz) bizottsági elnök arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa a Magyar Bankszövetség javaslatának, kijelentette: a bankszövetség hozza nyilvánosságra a maga javaslatát, majd azt tárgyalja meg a devizahitelesekkel, akkor lehet szélesebb körben vitát nyitni arról.
A kormánypárti politikus nemmel válaszolt arra a felvetésre, hogy a törvényjavaslat véglegesen megoldja-e a devizahitelesek problémáját. A problémát elsődlegesen a bankoknak kell megoldaniuk – tette hozzá.(MTI)

Scroll To Top