Devizahitelek – A Képviselői Irodaházhoz vonulnak a tüntetők

A Képviselői Irodaházhoz vonul az a három-négyszáz ember, aki eddig a Kúria épülete előtt demonstrált, miközben a legfelsőbb bírói fórum egy devizahiteles ügyét tárgyalta kedd délelőtt.

A tüntetők “le a bankokkal”, “elég volt”, “követeljük a devizahitelek eltörlését” jelszavakat kiáltozva vonulnak. A menet a Kúria Markó utcai épülete elől indult, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint az egy magánszemély szervezésében kezdődött demonstráció erős rendőri biztosítás mellett halad.
A tüntetés útvonalán gyakorlatilag áll az autóforgalom, a menet résztvevői időről időre megállnak az útba eső bankfiókoknál, ahol “gyertek ki” felkiáltásokkal tiltakoznak a devizahitelek ellen. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a fiókokat is rendőrök védik.
A menetet felvezető gépkocsiból folyamatosan csatlakozásra szólítják fel a járókelőket.
Délelőtt a Kúria Markó utcai épülete előtt – ahol egy devizahiteles ügyét tárgyalták – több százan demonstráltak.
A Kúria július 4-ére halasztotta a döntést, ezt követően indultak el a tüntetők az Oktogon irányába.
A Kúria felülvizsgálati eljárásban egy devizahiteles OTP Bank ellen indított perét tárgyalja. A hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kéri azért, mert a bank nem tüntette fel az árfolyamrés, az átváltás költségét a hitelszerződésben.(MTI)

Scroll To Top