Decemberben újabb lendületet vett a feldolgozóipari teljesítmény növekedése az Egyesült Államokban

A várt lassulás helyett gyorsult decemberben a feldolgozóipari teljesítmény növekedési üteme az Egyesült Államokban az Institute for Supply Management (ISM) gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének az alakulása alapján.

Decemberben 60,7 pontra emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) az Egyesült Államokban a novemberi 57,5 pontról. Elemzők csökkenést, 56,6 pontot vártak decemberre.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedési ütemét, 50 pont alatti értéke pedig a teljesítmény csökkenésének mértékét számszerűsíti.
A decemberi sorban már a hetedik, a feldolgozóipari teljesítmény növekedését jelző hónap volt, a teljesítmény pedig a decemberihez mérhető mértékben 2018 augusztusában növekedett legutóbb.

Jelentős mértékben javult decemberben az új megrendelések beérkezésének a mutatószáma, ami 67,9 pontra emelkedett a novemberi 57,5 pontról, valamint a termelési érték mutatószáma, ami 64,8 pontra ment fel 60,8 pontról. Növekedésbe fordult a foglalkoztatás, a mutatószám 51,5 pontra emelkedett a csökkenést tükröző novemberi 48,4 pontról.
https://www.ismworld.org/supply-management-news-and-reports/reports/ism-report-on-business/pmi/december/

 
(MTI)

Scroll To Top