Csökkentek a személyes jövedelmek az Egyesült Államokban októberben

Az Egyesült Államokban váratlanul csökkentek a személyes jövedelmek októberben az előző havihoz képest a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) szerdán kiadott jelentése alapján.

A személyes jövedelmek a várt 0,1 százalékos növekedés helyett 0,7 százalékkal mérséklődtek októberben az előző havihoz képest. Szeptemberben még 0,7 százalékos növekedés valósult meg.

A személyes jövedelmek csökkenése elsősorban a szociális juttatások csökkenésére vezethető vissza. A tulajdonjoghoz fűződő járadékjövedelmek viszont emelkedtek októberben.
A személyes kiadások 0,5 százalékkal, a várt 0,4 százaléknál nagyobb mértékben nőttek októberben az előző havihoz képest. Szeptemberben 1,2 százalékos volt a havi növekedés.
Októberben nőttek mind a javak beszerzésére, mind a szolgáltatások megvásárlására fordított személyes kiadások. A javakra fordított kiadások 0,2 százalékkal bővültek a szeptemberi 1,5 százalék után. Főként a szabadidős cikkek és járművek beszerzése növekedett meg.
A szolgáltatások vásárlására fordított kiadások 0,6 százalékkal nőttek októberben a szeptemberi 0,8 százalék után. A legnagyobb mértékben az egészségügyi szolgáltatásokra fordított kiadások növekedtek.
https://www.bea.gov/news/2020/personal-income-and-outlays-october-2020

(MTI)

Scroll To Top