Csökkent az amerikai külkereskedelmi mérleg hiánya augusztusban

Az amerikai külkereskedelmi mérleg deficitje a vártnál jobban csökkent augusztusban az előző hónaphoz képest – derült ki az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közzétett adataiból.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint augusztusban a 62,3 milliárd dolláros elemzői várakozásoktól elmaradva, 2020 szeptembere óta a legkisebb, 58,3 milliárd dollár volt a hiány, 9,9 százalékkal alacsonyabb a júliusi 64,7 milliárd dollárnál.
Az export 1,6 százalékkal 256,0 milliárd dollárra, öthavi csúcsra nőtt augusztusban, elsősorban az ipari kellékek és anyagok, valamint fogyasztási cikkek, ezen belül különösen a gyógyszerek kivitelének emelkedése miatt.
Az import augusztusban 0,7 százalékkal, 314,3 milliárd dollárra csökkent a júliusban jegyzett 316,6 milliárd dollárról, különösen a fogyasztási cikkek, a tőkejavak, valamint az ipari kellékek és anyagok importjának zsugorodása miatt.
A politikailag is kényes kínai relációban a külkereskedelmi mérleg hiánya havi szinten 1,3 milliárd dollárral 22,7 milliárd dollárra csökkent augusztusban.(MTI)

Scroll To Top