Csaknem öt százalékkal növelte eladásait a Dacia tavaly

Csaknem öt százalékkal növelte eladásait a francia Renault érdekeltségébe tartozó Dacia gépkocsigyártó vállalat tavaly, amely az egész világon csaknem 360 ezer járművet értékesített – közölte pénteken a Dacia.

A Mediafax román hírügynökség szerint a legtöbb gépkocsit – akárcsak 2011-ben – Franciaországban adták el, ahol 84 522 járművet értékesítettek. Második helyen Németország áll, ott 46 590 új Dacia talált gazdára, majd Algéria következik 41 710 eladott autóval. Törökországban csaknem 29 ezer, Olaszországban mintegy 27 ezer, Spanyolországban csaknem 18 ezer gépkocsit értékesítettek.
A Dacia eladásai az észak-afrikai és a Földközi-tenger partján lévő országokban nőttek a leggyorsabban, ott 26 százalékos emelkedést jegyeztek. Nyugat-Európában az eladások száma nem változott tavalyelőtthöz képest, így 2012-ben is 230 ezer gépkocsit értékesítettek ebben a régióban.
Romániában a Dacia megőrizte piacvezető pozícióját 22 ezer eladott gépkocsival. A gyártó szerint a román autópiac az elmúlt tíz évben nem tapasztalt mélypontra jutott a bizonytalan gazdasági helyzet miatt, ezért egyre kevesebb új gépkocsit sikerül értékesíteniük a gyártóknak, miközben a használt gépkocsik eladása 75 százalékkal nőtt – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Scroll To Top