Csak részleges fedezetet nyújt a kárra az élő lakásbiztosítások egy része

A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedő fedezetet – közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. saját felmérésére hivatkozva szerdán az MTI-vel.

Az alkuszcég azt javasolja, hogy aki három-négy évnél régebben kötötte meg lakásbiztosítását, feltétlenül ellenőrizze az abban vállalt kockázatokat. Mivel az utóbbi időben a verseny csökkentette a lakásbiztosítások díjait is, valószínű, hogy ugyanannyiért kiterjesztett kockázatú biztosítást lehet vásárolni.
A PBA felmérése szerint a magyar háztartások kevésbé védik az ingóságukat, mint az ingatlanukat. A megkérdezett lakástulajdonosok 47 százaléka válaszolta azt, hogy neki a lakás – az ingatlan – védelme a legfontosabb, a benne lévő ingóságok csak 27 százalékot kaptak. A kiemelt értékeire 14 százalékuk, míg a kerti berendezésekre 4, a háziállatokra 8 százalékuk kötne biztosítást.
A megkérdezettek az árat tekintik elsődlegesnek, amikor biztosítót választanak, és az a fontos számukra, hogy megbízható ismerősöknek jó tapasztalataik legyenek az adott biztosítóval kapcsolatosan. A hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.
A többség szerint havi 2-3 ezer forint kiadás még nem okoz gondot, hogy biztosítsák értékeiket, időt azonban nem szívesen áldoznak arra, hogy a biztosítási feltételeket időről időre felülvizsgálják. (MTI)

Scroll To Top