Buda-Cash – MNB: a DRB bankcsoport tagjai a csoportos megbízásokat is teljesítik a 60 ezres határig

A DRB bankcsoport tagjai mindazokat a megbízásokat teljesítik, amelyek technikailag lehetségesek, így a csoportos megbízásokat is, de ezek az esetek is beleszámítanak az együttesen 60 ezer forintban limitált összegbe – közölte az MNB az MTI kérdésére.

A Buda-Cash Brókerház ügyével összefüggésben a Magyar Nemzeti Bank a DRB Bankcsoportnál – BRB BUDA Regionális Bank, DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank, ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank -, rendelt el kifizetési korlátozásokat.
Csütörtöktől az MNB az ideiglenes intézkedés időtartama alatt kifizethető betétek és források (köztük a megbízások) összegét együttesen 60 ezer forintban korlátozta. A jegybank honlapján olvasható tájékoztatás szerint: ha az ügyfélnek magánszemélyként lakossági számláján felül, mint egyéni vállalkozó, külön pénzforgalmi számlája is van, akkor a korlát külön-külön vonatkozik rá, mint egyéni vállalkozóra és mint magánszemélyre. Ha pedig a lakossági bankszámla felett 2 tulajdonos (ügyfél) rendelkezik, akkor a limit az alapösszeg duplája, vagyis 120 000 forint.(MTI)

Scroll To Top