Buda-Cash – M1: Antali Károly volt fb-elnök elismerte, hogy voltak hiányosságok a cégnél - Gazdasagportal.hu

Buda-Cash – M1: Antali Károly volt fb-elnök elismerte, hogy voltak hiányosságok a cégnél

Elismerte Antali Károly, a Buda-Cash Brókerház felügyelőbizottságának (fb) egykori elnöke, hogy már 2008-ban voltak hiányosságok a brókerháznál – hangzott el az M1 vasárnap esti Híradójában. Antali Károly a hírműsornak azt is elmondta, elmegy az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésére, ahová az ügyben beidézték.

A Híradóban elhangzott: Antali Károly 2004 és 2008 között a Buda-Cash Brókerház felügyelőbizottságának elnöke volt, így az ő feladata volt, hogy ellenőrizze, a társaság törvényesen működik-e.
Antali Károly a Híradó megkeresésére azt mondta: ő is károsultnak érzi magát a Buda-Cash ügyben, mert a brókercégnél tartotta családi megtakarításait. A hírműsor szerint a volt fb-elnök megkeresésükre elmondta, voltak hiányosságok a cégnél.
“Én azt gondolom, hogy a felügyeleti jelentéseket ismertem, hiányosságok voltak, de hogy bűncselekmény történt volna, ilyen gyanú bennem soha nem merült fel” – mondta Antali Károly a Híradónak. A volt fb-elnök azt is elmondta, 2008 óta nem áll kapcsolatban a céggel.
Az ügyben az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfőn tart ülést, ahová Antali Károlyt is beidézték, aki a Híradónak azt mondta, elmegy a meghallgatásra.
Tuzson Bence, a Fidesz frakció szóvivője pénteken arról beszélt, a Fidesz elvárja, hogy jelenjenek meg a gazdasági bizottság hétfői ülésén a Buda-Cash-ügyben “beidézettek”. Tuzson Bence közölte: a bizottsági ülésén a terveik szerint meghallgatják azokat, akik felelősek voltak a helyzet kialakulásáért. A “beidézettek” között említette Antali Károlyt, a Buda-Cash volt felügyelőbizottsági elnökét, a Bajnai-kabinet kormánybiztosát, továbbá László Csabát, Draskovics Tibort és Veres Jánost, a szocialista kormányok volt pénzügyminisztereit, a brókercégek ellenőrzésével kapcsolatos változtatások előterjesztőit, valamint Farkas Ádámot, a pénzügyi felügyelet korábbi elnökét.
Windisch László, a jegybank alelnöke február 24-én jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket rendelt el. Tájékoztatása szerint a Buda-Cash Brókerháznál mintegy 15-20 ezer, a DRB bankcsoportnál pedig mintegy 100-120 ezer ügyfél lehet érintett, akik kártalanításra számíthatnak.
Windisch László néhány nappal később arról is beszélt, a Buda-Cash a gyanú szerint a DRB bankcsoporthoz tartozó hitelintézetek vagyonának egy részét is eltüntette, nagyjából 60-65 milliárd forint az, amivel a csoport bankjai felé nem tud elszámolni, ezenfelül a brókercég körülbelül 30 milliárd forinttal károsíthatta meg saját ügyfeleit.(MTI)

Scroll To Top