Brókerbotrány – Megkezdi a Kárrendezési Alap a Quaestor és a Hungária károsultak kifizetését

A Kárrendezési Alap május 18-tól megkezdi a Quaestor Értékpapír Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. kötvényeseinek kifizetését – közölte az alap kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a károsultak a kifizetés időpontjáról és módjáról tájékoztató levelet kapnak, a részükre járó kárrendezési összeget a lakóhelyük szerinti legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a levélben megjelölt naptól kezdve.
A Kárrendezési Alap már közel 8 ezer károsult részére több mint 12 milliárd forintot utalt át a kifizetőhely számára, és a további kifizetéseket is folyamatosan indítja a jogosultaknak. A kárrendezés teljes összege várhatóan eléri a 38 milliárd forintot.
A kifizetést azoknak a jogosultaknak tudja teljesíteni az alap, akik esetében a kárrendezés összegét tartalmazó levél átvétele óta eltelt a visszavonásra rendelkezésre álló 30 napos határidő. Az alap részére eddig 448 kérelmező, a kárrendezésben résztvevők alig több mint egy százaléka jelentette be kárrendezési kérelmének visszavonását, a szám jelentős változására nem számít az alap.
A 2016. január 1-jén létrejött Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény alapján végzi a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített és a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott vagy ilyenként megjelölt kötvényekre, továbbá a Hungária Értékpapír Zrt. által értékesített és a Hungária Gold Kft., valamint a Hungária Ingatlanhasznosító Zrt. által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését.
A Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását 2015. április 22-én rendelte el a bíróság.(MTI)

Scroll To Top