Brókerbotrány – Megjelent a rendelet a DRB-csoport bedőlése miatt károsult önkormányzatok támogatásáról

A DRB-bankcsoportnál számlával rendelkező önkormányzatok támogatására 1,92 milliárd forint egyszeri átcsoportosításáról döntött a kormány – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, pénteken megjelent számában.

A közlönyben megjelent információk szerint a pénzt külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül kaphatják meg az önkormányzatok azzal a feltétellel, hogy a támogatásból a DRB-bankcsoport felszámolása során megtérülő követelésük összegét kötelesek visszafizetni.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hét-tíz napon belül pénzhez juthatnak azok az önkormányzatok, amelyek a DRB-bankcsoportnál vezették számlájukat.
Az államtitkár felidézte, a kormány március 4-i határozatával már 67 önkormányzatot 244,7 millió forintos gyorssegélyben részesített annak érdekében, hogy a februári segélyeket, illetményeket, közfoglalkoztatotti béreket határidőre ki tudják fizetni.
Ezt követően munkacsoport alakult, amely azt javasolta, hogy 84 önkormányzat azonnali, vissza nem térítendő támogatást kapjon.(MTI)

Scroll To Top