Brókerbotrány – Elutasította a megyei ügyészség a győri önkormányzat ellen tett feljelentést

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a győri önkormányzat ellen egy magánszemély által tett feljelentést, amely szerint nem szabályosan járt el az önkormányzat, amikor a Quaestoron keresztül vásárolt állampapírokat – közölte csütörtökön a megyeszékhely városházájának szóvivője az MTI-vel.

Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség “a hanyag kezelés” miatt benyújtott feljelentést elutasította, így “végérvényesen bizonyítást nyert”, hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.
A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így “a várost nem érte vagyoni hátrány”.
Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.(MTI)

Scroll To Top