BKV: a reklámfelületek hasznosításáért külső partnerek felelnek

A BKV felületeinek reklámcélú hasznosítását külső, szerződött partnerek végzik, mivel az nem tartozik szorosan a BKV profiljába – közölte a közlekedési társaság szombaton az MTI-vel.

Közlésük szerint két céggel állnak szerződéses jogviszonyban: a BKV hirdetésre alkalmas felületeit a metrókocsik belső felületét kivéve 1999 óta a Peron Reklám Kft. hasznosítja és jogosult a felületek hasznosítását bérletbe adni.
A cég két társaságnak is bérbe adta a tevékenységet: a járművek külső felületét a Publimont Kft, a belsőt pedig a JCDecaux Hungary Zrt. kezeli, a reklámok elhelyezését ők koordinálják és bonyolítják. A hirdetőkkel, illetve a reklámanyagokat kihelyezőkkel is ők állnak közvetlen kapcsolatban.

A BKV megjegyezte, a saját kezelésükben lévő reklámfelületek hasznosítására folyamatban van egy közbeszerzési eljárás, a BKV és a BKK reklámozási tevékenységgel kapcsolatos komplex reklámértékesítési, szervezési szolgáltatást kíván beszerezni, aminek része a reklámhelyek kialakítása, reklámfelületek létrehozása, a kapcsolódó reklámértékesítési tevékenység végzése, monitoring rendszer kiépítése.(MTI)

Scroll To Top