BÉT – Eltérően ítélik meg az elemzők a várható tőzsdei folyamatot

Eltérően ítélték meg elemzők a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyamok szerdai alakulását a nyitás előtt.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a magyar piac és a régió többi börzéje sem szerepelt túlzottan jól kedden, ezért szerdán nyitásban az előző napi árfolyamok lehetnek mérvadók.
Az Equilor vezető elemzője szerint a Magyar Telekom esetében erősödés várható, az OTP árfolyamára viszont valószínűleg nyomást gyakorol majd, hogy lengyel szektortársa részvényeiből jegyezni lehet, és ez befolyásolhatja a befektetők kedvét a magyar banki papír vásárlásában. A Mol esetében a lengyel szektortárs borús kilátásokat vázolt, ezért a Mol árfolyama is csökkenhet – tette hozzá Kuti Ákos.
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a keddi jelentős esés után pozitív korrekciót vár szerdán, 0,5-1 százalékos emelkedésre számít a nap folyamán.
Sok vállalati jelentést tesznek közzé szerdán külföldön, ezért a nemzetközi hangulatot ez befolyásolhatja a nap második felében. A Mol és az OTP esetében lehet az árfolyam emelkedésére számítani – mondta a Concorde vezető elemzője.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint a világban kitart a jó hangulat, de az látszik, hogy a magyar piac a nagy emelkedés után és a folyamatosan érkező MNB vezetőváltással kapcsolatos aggasztó hírek miatt sérülékeny, így a hangulatváltozás legkisebb jelére is azonnal érkeznek az eladók. A keddi jel úgy tűnik „fals” volt, így szerdai a keddi esés korrekciója, tehát emelkedés lehet a magyar piacon – tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 452,93 pontos, 2,30 százalékos csökkenéssel, 19 211,19 ponton zárt kedden.
A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
A Mol 550 forinttal, 2,89 százalékkal 18 450 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 146 forinttal, 3,11 százalékkal 4549 forintra esett, forgalma 6,8 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,96 százalékkal 401 forintra gyengült, forgalma 482,0 millió forint volt.
A Richter papírok árfolyama 265 forinttal, 0,71 százalékkal 37 235 forintra csökkent, a részvények forgalma 610,3 millió forintot ért el.
A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 18 450 forintot ért, forgalma 155,6 millió forint volt. (MTI)

Scroll To Top